Natuurbegraafplaats

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

UGNA Uitvaartverzorging verzorgt uw natuurbegrafenis

Steeds vaker keuze voor natuurbegraven

Na het overlijden van een dierbare beleeft u een intense periode. Juist in een tijd van groot verdriet staat u voor de taak om allerlei belangrijke beslissingen te nemen. De dagen tot de uitvaart en de dag van het definitieve afscheid vormen uw laatste herinneringen. Hoe beter het afscheid past bij uw dierbare, hoe mooier deze herinnering. UGNA Uitvaartverzorging verzorgt een persoonlijk afscheid van uw dierbare. Een persoonlijk afscheid betekent voor steeds meer mensen ook een natuurbegrafenis op een natuurbegraafplaats.

Natuurbegrafenis in een natuurgebied

Een natuurbegraafplaats is een openbaar natuurgebied waar een natuurbegrafenis mogelijk is. Op deze plek komen mensen om van de natuur te genieten, terwijl ze wandelen over de bospaden, fietsen langs de fietsroutes of op een bankje rusten. Het natuurgebied en dus ook de natuurbegraafplaats zijn voor iedereen toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

natuurbegraafplaats voor natuurbegrafenis met UGNA Uitvaartzorg

Natuurbegrafenis: de meest natuurlijke manier van begraven

Begraven worden op een natuurbegraafplaats is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene zijn of haar laatste rustplaats te bieden. Het bijzondere aan een natuurbegrafenis is dat de natuur zich na overlijden ontfermt over het lichaam en het graf van de overledene. Ook het eeuwigdurende karakter van het natuurgraf spreekt veel mensen aan. Het graf wordt immers nooit geruimd. UGNA Uitvaartverzorging maakt dit graag voor u mogelijk.

Kiezen voor een natuurbegraafplaats die past bij uw dierbare

Afhankelijk van het natuurgebied, kan uw dierbare op verschillende plekken worden begraven. Bijvoorbeeld in het open veld, een heidelandschap, aan de rand van het bos of in het bos zelf. U kiest een mooie, natuurlijke plek, die past bij uw dierbare. De natuurbegraafplaats kan worden gemarkeerd met een houten gedenkschijf of een gedenkboom. Zo vormt de natuurbegraafplaats een geheel met het natuurgebied. UGNA Uitvaartverzorging zorgt ervoor dat de precieze plek met coördinaten eenvoudig terug te vinden is.

Natuurbegrafenis is een groene uitvaart

Mensen besteden in het leven steeds meer aandacht aan duurzaamheid en het milieu. Daarom kiest men ook vaker voor duurzaamheid na overlijden in de vorm van een groene uitvaart. UGNA Uitvaartverzorging verzorgt ook uitvaarten waarbij respect voor mens en milieu centraal staan. Zo adviseren wij bij een natuurbegrafenis bijvoorbeeld ook over de duurzaamheid van de uitvaartkist. Welke houtsoort hoort daarbij? En wat is de herkomst van de steen die gebruikt wordt voor de grafsteen?

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

Eén met de natuur

Bij een natuurbegrafenis is zorg voor de natuur heel belangrijk. Uw dierbare wordt hier één met de natuur. Om de natuur te beschermen zijn daarom bepaalde dingen mogelijk bij de natuurbegrafenis, maar andere niet. De natuurbegraafplaats is immers onderdeel van de natuur. Een kist, mand of wade dient daarom uit natuurlijk afbreekbare materialen te bestaan. Ook kleding en persoonlijke spullen die meebegraven worden, zijn dus natuurlijk afbreekbaar. As van de dierbare wordt begraven in een urn. In het natuurgebied kunnen bloemstukken kort blijven liggen. Losse snijbloemen en veldbloemen kunt u altijd neerleggen. (Wens)ballonnen zijn niet biologisch afbreekbaar en open vuur in een natuurgebied is gevaarlijk. Gelukkig zijn veel dingen ook wel mogelijk. UGNA Uitvaartverzorging helpt u dan ook graag om passende, natuurlijke mogelijkheden te vinden.

Bijdragen aan het behoud van de natuur

Door te kiezen voor een natuurbegraafplaats, blijft er altijd een stuk natuur bestaan voor uw dierbare. Daarnaast helpt u de natuur behouden, versterken en ontwikkelen. Zo blijft er natuur voor de komende generaties. Dankzij natuurbegraven worden natuurgebieden vergroot of onderling met elkaar verbonden. De natuurlijke omgeving van de inheemse planten en dieren wordt hiermee verbeterd. De plek die u kiest blijft voor altijd natuur. Na de laatste natuurbegrafenis wordt het natuurgebied overgedragen aan een natuurbeschermingsorganisatie en blijft het gebied voor altijd beschermd.

De voordelen van kiezen voor een natuurbegraafplaats

Met een natuurbegraafplaats kiest u voor een plek waar uw dierbare mee verbonden is. Een eigen plek in de natuur die bij die persoon past en die u nalaat aan alle komende generaties. Uw dierbare heeft immers een beschermde plek in de natuur en het recht om daar eeuwige rust te vinden. Een natuurgraf is dus voor altijd en blijft beschermd natuurgebied. UGNA Uitvaartverzorging zorgt samen met u dat het afscheid op de natuurbegraafplaats persoonlijk wordt ingevuld. Op de natuurbegraafplaats zijn diverse ruimtes waar een ceremonie kan worden gehouden. De ceremonie kan ook plaatsvinden rondom het natuurgraf.

Natuurbegrafenis is voordeliger

Hoe groener de uitvaart, hoe minder de kosten. Ook dat kan de reden (van de overledene) zijn om bewust te kiezen voor een natuurbegrafenis. Onderstaand een aantal voordelen van een duurzame en groene natuurbegrafenis:

 • Een populierenhouten kist is duurzamer en voordeliger dan een eiken kist
 • Een zelfgeplukt veldboeket kost niets
 • Een taxibusje is goedkoper dan een aantal volgwagens
 • Het dragen van de kist door familie is voordeliger dan het inhuren van dragers
 • De natuur mag zijn gang gaan, dus geen zorgen over het onderhoud van het graf
 • Behoud van natuur voor toekomstige generaties
 • Een eenmalig laag tarief voor het natuurgraf

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Contact opnemen met UGNA Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over het regelen en organiseren van een natuurbegrafenis op een natuurbegraafplaats?

Neem dan gerust contact op met UGNA Uitvaartverzorging via 0524-515899, of stuur ons een e-mail via info@ugna.nl. Wij vertellen u graag meer over natuurbegraven.

natuurbegraafplaats