Uitvaart regelen

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

Ondersteuning bij het regelen van een persoonlijke uitvaart

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. In de meeste gevallen moet u onvoorbereid ineens vele zaken regelen. Dat is niet makkelijk: u staat in een tijd van groot verdriet plotseling voor allerlei belangrijke beslissingen. De dagen tot de uitvaart en de dag zelf vormen uw laatste herinnering. Hoe beter het afscheid dus past bij uw dierbare, hoe mooier deze herinnering. Met UGNA Uitvaartverzorging weet u zeker dat u passend afscheid neemt van uw dierbare. Wij helpen en ondersteunen u in deze periode.

Uitvaart regelen van het eerste moment tot de laatste dag

Bij een overlijden zijn veel vragen die beantwoord moeten worden. Samen met u gaan wij al die vragen beantwoorden. U krijgt u van ons direct nuttige tips en adviezen over zaken die op uw pad kunnen komen in de dagen die volgen na het overlijden.

Ook gaan wij met u om tafel om alles rond de uitvaart te bespreken en te regelen. Tijdens het regelen van de uitvaart komen alle belangrijke onderwerpen ter sprake. Wij zorgen ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Begraven of cremeren?

Bij een uitvaart regelen moet uiteraard ook de vraag beantwoord worden of de overledene begraven of gecremeerd wordt. Voor een begrafenis kunt u kiezen voor een uitvaart op een gemeentelijke begraafplaats, of op een bijzondere begraafplaats van bijvoorbeeld een kerkgenootschap of begrafenisvereniging. Handig om te weten is dat iedereen mag kiezen waar hij of zij begraven wil worden. U bent dus niet gebonden aan uw woonplaats. UGNA heeft veel contact met crematoria in de regio. Voor het regelen van een crematie hoeft u overigens de afscheidsbijeenkomst niet te houden in het crematorium. De uitvaart kan ook plaatsvinden in een kerk, een buurthuis, een sporthal of elke andere locatie die bij het leven van de overledene past. De voordelen van een afscheid op een andere locatie dan de aula van een crematorium zijn de lagere kosten en de lage tijdsdruk. Een afscheidsdienst thuis behoort zelfs ook tot de mogelijkheden als de ruimte het toelaat.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

Vervoer en verzorging

Direct na het overlijden van uw dierbare komen wij naar de overledene toe, ook ’s nachts en in het weekend. Met onze eigen rouwauto brengen wij uw dierbare over naar de door u uitgekozen locatie en wij doen aangifte van overlijden bij de gemeente. Daarna bespreken we met u een eerste belangrijke keuze: doen we de laatste verzorging thuis of op locatie en welke kleding krijgt de overledene aan?

Als de overledene mooi is aangekleed volgt een tweede keuze: waar vindt de opbaring plaats? Is hier rouwvervoer voor nodig en welke soort uitvaartkist kiest u? Het thuis opbaren van een dierbare is heel persoonlijk en kan rust geven bij het afscheid nemen van uw dierbare. Is opbaren thuis niet mogelijk? Dan kan de overledene worden overgebracht naar een van de uitvaartcentra in de omgeving.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Passende en persoonlijke uitvaart regelen

Een uitvaart moet natuurlijk passend en persoonlijk zijn. Wij kunnen een uitvaart op veel locaties voor u regelen, in een kerk uiteraard, maar bijvoorbeeld ook op een boot, in de kroeg, in een winkel of op een sportlocatie. Wij regelen alles rondom de uitvaart voor u; van rouwkaarten tot grafsteen en eventueel assieraden.

Kosten van de uitvaart

Bij het regelen van de uitvaart verliezen wij de kosten niet uit het oog. UGNA denkt met u mee en houdt rekening met uw budget. U krijgt altijd een helder kostenplaatje waarop alle onderdelen gespecificeerd staan. Wij werken met een aannametarief voor alle uren die wij maken om het afscheid goed te laten verlopen. Heeft u een uitvaartverzekering? Bel dan altijd eerst UGNA bij een overlijden. Pas wanneer we aangifte hebben gedaan bij de gemeente, kan met de verkregen overlijdensakte de melding bij de uitvaartverzekering worden gedaan. Wij innen uitvaartverzekeringen van vrijwel alle verzekeraars.

Extra aandacht voor rouwkaarten

Bij het regelen van de uitvaart is het zeer de moeite waard om extra aandacht aan de rouwkaarten te besteden. Veel ontvangers van de rouwkaart bewaren deze als blijvende herinnering aan de overledene.

UGNA heeft een eigen drukkerij voor rouwkaarten waarmee we snel kunnen schakelen en snel kunnen leveren. Samen met u kijken wij naar welke beelden kenmerkend zijn voor het leven van de overledene. Die verwerken wij dan op de rouwkaart, zodat deze meer wordt dan alleen een aankondiging.

Foto en/of video

Wilt u een intense gebeurtenis zoals een uitvaart vastleggen in een mooie foto- of videoreportage?

Ook dat kunnen wij voor u regelen bij de uitvaart. UGNA werkt samen met professionals die op een onopvallende manier de uitvaart voor u op foto of video kunnen vastleggen.

Na de uitvaart

UGNA UItvaartverzorging is er niet alleen voor het regelen van de uitvaart. Uit ervaring weten wij dat na het officiële afscheid de echte rouw pas begint. Deze nazorg is bedoeld om de uitvaart met u na te bespreken en om te horen hoe het met u gaat. In die moeilijke tijd is hulp en praktische ondersteuning vaak gewenst. Wellicht heeft u dan ook vragen over bijvoorbeeld de asbestemming, een grafmonument of verdere rouwverwerking.

Contact met UGNA Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over het regelen en organiseren van een persoonlijke uitvaart door UGNA Uitvaartverzorging?

Neem dan gerust contact met ons op via 0524 – 51 58 99, of stuur een e-mail naar info@ugna.nl. Wij vertellen u graag hoe wij samen met u een passende uitvaart regelen in geval van het overlijden van een dierbare.

Keurmerk SKU