Begrafenis kleding en dresscode

Hulp bij het vinden van de juiste begrafenis kleding

Heeft u binnenkort een uitvaart van een dierbare? Dan wilt u natuurlijk uit respect voor de overledene passende begrafenis kleding dragen. Omdat een uitvaart een emotionele en droevige aangelegenheid is, is de uitvaart dresscode vaak donkere kleding. Dit hoeft niet per se zwart te zijn, maar het is wel ongepast om in vrolijke of felle kleuren op een uitvaart te verschijnen. Om u te helpen de juiste begrafenis kleding te vinden, bespreekt UGNA Uitvaartzorg in dit blog wat de gebruikelijke uitvaart dresscode is. Lees dus snel verder.

Donkere begrafenis kleding

Vroeger was de uitvaart dresscode heel simpel, iedereen droeg zwart als begrafenis kleding. Maar de tijden van verplicht zwarte kleding dragen bij een uitvaart liggen achter ons. Er zijn eigenlijk geen kledingvoorschriften meer. Maar toch is het wel ongepast om bijvoorbeeld te sexy kleding te dragen, in opvallende kleuren te komen of een spijkerbroek te dragen. Donkere uitvaart kleding blijft het meest gepast. Dit hoeft niet per se zwart te zijn, donkergrijs of donkerblauw kan ook.

begrafenis kleding met passende dresscode voor begrafenis

Persoonlijke uitvaart dresscode

Het kan zijn dat bij uw uitvaart de familie van de overledene een uitvaart dresscode heeft opgesteld. Bijvoorbeeld omdat de overledene een bepaalde lievelingskleur had en wil dat iedereen begrafenis kleding in deze kleur aan doet. Of misschien moet de uitvaart kleding voldoen aan een bepaalde culturele of religieuze traditie. Mocht dit zo zijn, dan zal er in de uitnodiging vermeld worden dat er een bepaalde dresscode is. Zo kunt u zich hier op aanpassen.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

Wat kan absoluut niet als uitvaart kleding?

Bij een uitvaart hoort nette uitvaart kleding. Ook al is er geen dresscode, donkere kleuren zijn min of meer de norm voor begrafenis kleding. Wat u absoluut niet moet dragen naar een uitvaart is:

 • Felle kleuren of drukke prints
 • Geen open blouse met een laag diep decolleté of V-hals
 • Geen korte broek, het liefst ook geen korte mouwen
 • Dames, draag geen schoenen met hoge hakken
 • Draag geen opvallende accessoires
 • Een hoed mag voor dames, maar ook deze mag niet te opvallend zijn

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Meer weten over geschikte begrafenis kleding?

Heeft u nog vragen over de uitvaart dresscode? Of wilt u meer informatie over geschikte begrafenis kleding? Neem dan gerust contact op met UGNA Uitvaartzorg. Bel naar 0524-515899 of stuur ons een e-mail via info@ugna.nl.

Keurmerk SKU