Uitvaart in besloten kring

Wat is een uitvaart in besloten kring?

Valt het u ook wel eens op dat er na het overlijden van bijvoorbeeld een bekend persoon te lezen is dat de uitvaart in besloten kring heeft plaatsgevonden? We nemen dat vaak voor kennisgeving aan. Maar als u er wat dieper over nadenkt, kunt u zich afvragen: “Wat is dat nu eigenlijk, een uitvaart in besloten kring?” Omdat we die vraag wel vaker krijgen en omdat we het ook aanbieden voor een uitvaart, vertellen we u hier meer over het organiseren van een uitvaart in besloten kring.

Wat houdt een uitvaart in besloten kring in?

Een uitvaart in besloten kring is een afscheidsceremonie na overlijden waarbij alleen een selecte groep genodigden afscheid mag komen nemen van de overledene. Dat zijn bijvoorbeeld familieleden, goede vrienden en/of naaste collega’s. Een uitvaart in besloten kring heeft daarmee een intiem en persoonlijk karakter vanwege de directe band die de aanwezigen hebben met de overleden persoon. Een begrafenis of crematie regelen in besloten kring biedt de aanwezigen de gelegenheid om in een kleine setting gezamenlijk te rouwen en herinneringen op te halen.

Hoe lang duurt een uitvaart geregeld door UGNA?

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

  • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
    Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

    Dennis & Myrthe

Voordelen van een uitvaart in besloten kring

  • Een uitvaart in besloten kring biedt een meer intieme sfeer waarin nabestaanden zich op hun gemak voelen om hun emoties te tonen en herinneringen met elkaar te delen. Het biedt geborgenheid in een emotioneel moeilijke periode.
  • In een intieme setting hebben nabestaanden meer ruimte en tijd om elkaar te steunen en om ook persoonlijk afscheid te kunnen nemen van de overledene. Bovendien biedt een uitvaart in besloten kring ook meer privacy.
  • De uitvaartkosten zijn significant lager bij het organiseren van een uitvaart in kleine kring. Er zijn minder rouwkaarten en postzegels nodig en ook de catering na afloop is minder kostbaar.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Aandachtspunten bij een uitvaart in besloten kring

Hoewel een uitvaart in besloten kring een persoonlijke keuze is van uzelf of van de overledene, is het wel belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Het kan zijn dat niet alle mensen begrip hebben voor de keuze voor een besloten uitvaart. Dit kan leiden tot teleurstellingen of misverstanden. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de wensen en behoeften van de overledene en de nabestaanden bij het organiseren van een uitvaart in besloten kring.

Kenmerken uitvaart in besloten kring samengevat

Samengevat kunnen we zeggen dat een uitvaart in besloten kring een intieme en persoonlijke uitvaartvorm is waarbij alleen genodigden met een speciale band tot de overledene aanwezig zijn. Zij kunnen op hun eigen manier afscheid nemen van de overledene. En dat is vaak heel waardevol.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een uitvaart organiseren in besloten kring? Of heeft u bepaalde uitvaartideeën die u met ons wil bespreken? UGNA staat voor u klaar. Stel uw vragen gerust via het contactformulier, dan ontvangt u zo snel mogelijk onze reactie.

Keurmerk SKU