Wat te doen bij overlijden?

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

Stappenplan ‘Wat te doen bij overlijden?’

De checklist bij overlijden

Wat te doen bij een overlijden? Na het overlijden van een dierbare moeten snel veel zaken geregeld worden. In een periode van intens verdriet staat u voor allerlei belangrijke beslissingen.

De dagen tot de uitvaart en de dag zelf vormen uw laatste herinnering. Hoe beter het afscheid past bij uw dierbare, hoe mooier deze herinnering. UGNA Uitvaartverzorging helpt u met een stappenplan vanaf de dag van het overlijden tot aan het definitieve afscheid. Zo weet u altijd wat u moet doen na het overlijden van een dierbare.

Het eerste moment

Direct na het overlijden van uw dierbare en uw melding bij UGNA Uitvaartverzorging staat u voor de eerste keuzes. Doen we de laatste verzorging thuis of op locatie, en welke kleding krijgt de overledene aan? En waar vindt de opbaring plaats? Is hier rouwvervoer voor nodig en welk soort kist wilt u?

Om u goed voor te kunnen bereiden op het afscheid werken we met een stappenplan voor wat te doen bij overlijden? Met dit stappenplan kunt u een passend afscheid voor uw dierbare regelen, zonder dat u iets over het hoofd ziet. Uiteraard ondersteunen wij u in alle stappen, van de voorbereiding tot aan het afscheid.

wat te doen bij overlijden?

Stappenplan tot de laatste dag

De uitvaart van uw dierbare moet zo persoonlijk mogelijk zijn. Dat lukt natuurlijk het beste als u weet wat u moet doen na het overlijden. En dat is best veel. Zo moet u bedenken welke sfeer het afscheid krijgt? Intiem, sober, uitbundig, informeel of vernieuwend. Het afscheid van een kind krijgt weer een heel andere vorm.

En hoe denkt u over een groene uitvaart? Waar vindt het afscheid plaats? Dat kan op veel locaties. In een gebedshuis bijvoorbeeld, maar ook op een boot, in een bar, in een winkel of zelfs op een sportlocatie. Met onze persoonlijke uitvaartbegeleiding weet u altijd wat u moet doen bij een overlijden. U bedenkt het, wij regelen het!

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

Na de uitvaart

Wat te doen na de uitvaart? Dat ligt grotendeels bij UGNA Uitvaartverzorging. Wij nemen na het afscheid uiteraard nog contact met u op. Wij willen graag weten hoe u de uitvaart ervaren heeft en hoe het met u gaat. En wellicht kunnen we u nog helpen met (praktische) vragen over bijvoorbeeld de asbestemming, een grafmonument of rouwverwerking. Wij zorgen ervoor dat u altijd weet wat te doen rond een overlijden.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Contact opnemen met UGNA UItvaartverzorging

Wilt u weten wat te doen bij een overlijden? Wilt u meer weten over het regelen en organiseren van een persoonlijke uitvaart?

Neem dan contact op met UGNA Uitvaartverzorging via 0524-515899, of stuur ons een e-mail via info@ugna.nl.

overlijden