Uitvaart zonder lichaam, hoe werkt dat?

uitvaart zonder lichaam

Uitvaart zonder lichaam

Tijdens een uitvaart nemen we afscheid van onze overleden dierbare. Deze is hierbij aanwezig in een kist. Het kan echter voorkomen dat u als nabestaanden afscheid moet nemen van uw overleden dierbare zonder dat het lichaam van die persoon aanwezig is. Dit gebeurt wanneer een overledene zijn of haar lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap of wanneer het lichaam van de overleden persoon niet kan worden teruggevonden, bijvoorbeeld door een vermissing, ongeluk of natuurramp. Nu vraagt u zich wellicht af hoe dat dan werkt, een uitvaart zonder lichaam. UGNA legt het u uit.

De uitvaart regelen

Ook bij een uitvaart zonder lichaam zal er van alles geregeld moeten worden. Daarbij kan een uitvaartverzorger u helpen. Deze helpt u dan niet met het verzorgen van de overledene, het kiezen van een kist, het opbaren etc., maar met het organiseren van de plechtigheid. Natuurlijk bent u niet verplicht om een officiële plechtigheid te organiseren. U kunt er ook voor kiezen om in eigen huis met alle nabestaanden samen te komen zonder dat er een dienst met toespraken en muziek is. Hoe de uitvaart zonder lichaam eruit ziet, is afhankelijk van wat u als nabestaande wil. Wilt u wel een plechtigheid? Dan heeft UGNA een handig stappenplan voor u om stap voor stap de uitvaart voor te bereiden.

Hoe lang duurt een uitvaart geregeld door UGNA?

Een persoonlijk plekje creëren

Of u nu wel of geen plechtigheid wilt, na een uitvaart zonder lichaam is er geen begrafenis of crematie. Er is namelijk geen lichaam om begraven of gecremeerd te worden. Toch kunnen we het ons goed voorstellen dat u wel graag een plekje voor uw overleden dierbare wilt om hem of haar te gedenken. Ondanks dat uw overleden dierbare hier niet echt ligt, is het fijn om een plekje te hebben waar u naartoe kunt gaan. U kunt dit doen op een begraafplaats, met een monument dat eer doet aan de overledene. Uiteraard kunt u ook een mooi plekje in huis of in uw tuin creëren om uw overleden dierbare te gedenken.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

  • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
    Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

    Dennis & Myrthe

Wanneer keert de verzekering uit?

Niet elke verzekering of verzekeraar zal uitkeren bij een uitvaart zonder lichaam. Bij een naturaverzekering wordt de uitvaart door de verzekeraar geregeld, maar als er geen uitvaart is doordat er geen lichaam is, zal de verzekeraar niet uitkeren. Een sommenverzekering keert mogelijk wel uit. Of ze dit in uw geval doen, hangt af van de verzekeringsvoorwaarden. Informeer altijd even bij uw verzekeraar of de uitvaart ook zonder lichaam vergoed wordt.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Meer weten?

UGNA helpt u graag bij het organiseren van een uitvaart, ook als het een uitvaart zonder lichaam betreft. Wilt u meer weten over het regelen van een persoonlijke uitvaart wanneer er geen lichaam is? Of heeft u vragen? Bel naar 0524-515899, stuur ons een e-mail via info@ugna.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. Wij vertellen u graag hoe wij samen met u een passende uitvaart regelen voor uw overleden dierbare.

Keurmerk SKU