Uitvaart Emmen

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

Uitvaart in Emmen door UGNA Uitvaartverzorging

Persoonlijke uitvaartzorg in Emmen

Het afscheid moeten nemen van een dierbare is een heftige gebeurtenis. Na het overlijden komen daar ook nog eens veel zaken bij die u snel moet regelen voor de begrafenis of crematie, ook als uw hoofd daar helemaal niet naar staat. De dagen tot aan de uitvaart en de uitvaart zelf zijn de laatste herinneringen die u aan uw dierbare heeft. UGNA Uitvaartverzorging biedt persoonlijke uitvaartzorg in Emmen. Wij helpen u daarom met het regelen van een mooie uitvaart die echt bij uw dierbare past. Ook bij verdere rouwverwerking staan wij u bij.

Het regelen van een uitvaart in Emmen

UGNA Uitvaartzorg kan u ondersteunen en begeleiden bij het regelen van een begrafenis of crematie in Emmen. Wij nemen u zoveel mogelijk werk uit handen bij de uitvaart. Nadat u contact met ons heeft gehad over het overlijden van uw dierbare komen wij meteen bij u langs, 24 uur per dag. Wij gaan dan samen rond de tafel zitten en bespreken wel afscheid het beste past. Alle belangrijke beslissingen komen dan ter spraken. Allereerst moet er bij overlijden de keuze gemaakt worden tussen een begrafenis of crematie. Ook nemen we de mogelijkheden door voor opbaren. Dit kan in veel gevallen ook gewoon thuis. Zo kunt u in een vertrouwde omgeving afscheid nemen. Wij kennen alle opties en kunnen de keuze voor u overzichtelijk maken. Ook de volgende punten zullen in het gesprek aan de orde komen:

 • de laatste verzorging
 • de locatie van de begraafplaats of de asbestemming na crematie
 • het vervoer
 • de locatie van de afscheidsbijeenkomst
 • de rouwkaarten

Uitvaart emmen

Begrafenis in Emmen

Wanneer u kiest voor een begrafenis in Emmen zijn er drie verschillende mogelijkheden: een begraafplaats van de gemeente, een bijzondere begraafplaats van bijvoorbeeld een uitvaartvereniging of parochie of een natuurbegraafplaats. Er hoeft niet per se gekozen worden voor een begraafplaats in Emmen, de optie bestaat ook om te kiezen voor een begraafplaats buiten de eigen woonplaats.

Een duurzame natuurbegrafenis

Een manier van begraven waar steeds vaker voor gekozen wordt is natuurbegrafenis. Dit is een natuurlijke, duurzame manier van begraven in een natuurgebied rondom Emmen. Uw dierbare wordt bijvoorbeeld begraven in een bos op een bloemenweide, midden in de natuur. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk afbreekbare materialen, zodat alles weer opgaat in de natuur. Ook het gedenkteken is een houten schijf, die past in het landschap.

Crematie in Emmen

Voor een crematie zijn er ook veel verschillende opties. UGNA Uitvaartverzorging heeft veel contact met verschillende crematoria in Emmen. In het crematorium kan ook de afscheidsbijeenkomst gehouden worden. Dit hoeft overigens niet, er kan gekozen worden voor een andere locatie, als er maar genoeg ruimte is. Zo bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om het afscheid in een sportclub te houden, of gewoon bij u thuis in Emmen.

De asbestemming

Na de crematie beslist u over de bestemming van de as. UGNA Uitvaartverzekeringen helpt u met het kiezen van een passende urn of bespreekt u met u de locatie in Emmen voor het uitstrooien van de as van uw dierbare. Het is ook mogelijk om als herinnering de as te verwerken in een mooi assierraad. Op deze manier draagt u altijd een speciaal aandenken van uw dierbare dicht bij u, bijvoorbeeld in een ketting, ring, armband of een paar oorbellen.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

Een mooie herinnering

De begrafenis of crematie is de laatste herinnering die u heeft van uw dierbare. Daarom kiezen veel mensen ervoor om de uitvaart vast te laten leggen op foto of film. Een rouwfotograaf is gespecialiseerd in het maken van mooie beelden van de begrafenis of crematie, zonder dat de aanwezigheid te erg gevoeld wordt. De fotograaf blijft op de achtergrond en legt alles vast, zodat u op een later moment wanneer u terug wilt denken aan uw dierbare de beelden er weer bij kunt pakken. Ook wanneer vrienden of familie in het buitenland wonen en niet de mogelijkheid hebben om voor de crematie of begrafenis naar Emmen te komen kan dit fijn zijn.

Overlijden melden

Wilt u een overlijden in Emmen melden? Bel dan met UGNA Uitvaartverzorging via 0800-0242526. Dit kan 24 uur per dag!

Contact opnemen

Wilt u meer weten over het regelen en organiseren van een persoonlijke uitvaart door UGNA Uitvaartverzorging?

Neem dan gerust contact met ons op via 0524-515899, of stuur een mail naar info@ugna.nl. Samen regelen wij een passende uitvaart in Emmen voor uw dierbare.

uitvaart in emmen