Crematie regelen

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

Ondersteuning bij het regelen van een persoonlijke crematie

Het overlijden van een dierbare komt in de meeste gevallen erg onverwacht. Dat betekent dat u er ook niet op voorbereid bent. Ineens staat u voor het geven dat u heel veel moet regelen. Dat is geen gemakkelijke opgave in een periode van groot verdriet. Het is ook lastig omdat de dagen van overlijden tot de crematie en de dag zelf uw laatste herinneringen zijn. Deze herinneringen worden alleen maar mooier als de crematie aansluit bij het leven van uw dierbare. Met UGNA Uitvaartverzorging bent u er zeker van dat u een passende crematie regelt voor uw dierbare. Wij helpen en ondersteunen u in deze bijzondere periode.

Crematie regelen vanaf overlijden tot de laatste dag

Bij een overlijden staan er ineens veel vragen open die beantwoord moeten worden. Wij gaan die vragen samen met u beantwoorden. U krijgt u van ons direct nuttige tips en adviezen over zaken die in de dagen na het overlijden op uw pad komen. Ook bespreken wij met u alles rond het regelen van de crematie. Daarbij komen vele belangrijke onderwerpen ter sprake. In het kort betekent dit dat wij ervoor zorgen ervoor dat de crematie van a tot z geregeld is.

Crematie regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Vervoer en verzorging van de overledene

Nadat u het overlijden van uw dierbare bij ons hebt gemeld, komen wij direct naar de overledene toe. Dus ook ’s nachts en in het weekend. Wij vervoeren de overledene met onze eigen rouwauto naar de locatie die u heeft uitgekozen. Verder doen wij ook aangifte van overlijden bij de gemeente zodra dat mogelijk is. Aansluitend bespreken we een aantal zaken met u, zoals waar we de laatste verzorging doen, thuis of op een andere locatie? En welke kleding moet de overledene aan? Waar wilt u de overledene opbaren? Is hiervoor rouwvervoer nodig en in wat voor soort kist wilt u dat de overledene ligt opgebaard? Daarin zijn vele mogelijkheden die we u kunnen voorleggen. Thuis opbaren is een fijne mogelijkheid. Het wordt door velen als heel persoonlijk ervaren. Het kan u veel rust geven bij het afscheid nemen. Uiteraard kunt u ook gebruikmaken van een van de uitvaartcentra in de omgeving.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

Alles rond de crematie regelen

Bij een crematie hoeft u de afscheidsbijeenkomst niet te houden in het crematorium. U mag een locatie kiezen voor het afscheid die past bij uw wensen of die van de overleden. Kies bijvoorbeeld een andere locatie dan de aula van een crematorium, omdat uw dierbare op die plek kind aan huis was. Dat kan de sportclub zijn, of zelfs de kroeg! Dat maakt het zeer persoonlijk. Andere voordelen van een locatie buiten een crematorium zijn de lagere kosten en het feit dat er geen tijdsdruk is in verband met ander crematies. Ook kiezen mensen soms voor een afscheidsdienst thuis als ze daarvoor de ruimte hebben. Wij verzorgen daarna het vervoer van de overledene naar het crematorium. Wij regelen alles rondom de crematie voor u; van rouwkaarten tot de eventuele assieraden.

Extra aandacht voor rouwkaarten

Onze ervaring bij het regelen van een crematie is dat het zeer de moeite waard is om extra aandacht te besteden aan de rouwkaarten. Het is namelijk zo dat de meeste ontvangers de rouwkaart bewaren als blijvende herinnering. UGNA Uitvaartverzorging heeft een eigen drukkerij voor rouwkaarten. Hierdoor kunnen we snel schakelen en snel leveren. Wij bekijken samen met u welke beelden kenmerkend zijn voor het leven van de overledene. Die verwerken wij dan op de rouwkaart. Dat maakt de rouwkaart meer dan alleen de aankondiging voor de crematie.

Kosten van de crematie

Bij het regelen van de crematie houden wij de kosten goed in de gaten. UGNA denkt altijd met u mee en wij houden uw budget nauwlettend in het oog. U krijgt van ons altijd een heldere offerte waarin alle onderdelen rond de begrafenis beschreven staan. In verband met uw uitvaartverzekering adviseren wij u om bij een overlijden altijd eerst contact met ons op te nemen. Pas nadat we aangifte van overlijden hebben gedaan bij de gemeente, kunnen we met de overlijdensakte melding doen bij de uitvaartverzekering. Wij innen uitvaartverzekeringen van vrijwel alle verzekeraars.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Foto en/of video

Wilt u een intense gebeurtenis, zoals een crematie, vastleggen in een mooie foto- of videoreportage. Ook dat kunnen wij voor u regelen bij de crematie. Wij werken samen met professionals die deze bijzondere gebeurtenis op een onopvallende manier voor u op foto of video kunnen vastleggen.

Na afloop van de crematie

UGNA Uitvaartverzorging is er niet alleen voor het regelen van de crematie. Uit ervaring weten wij dat na het officiële afscheid de rouwperiode bij de meeste mensen pas echt begint. Wij nemen daarom kort na de crematie contact met u op. Deze nazorg doen wij om van u te horen hoe u de crematie heeft ervaren en om te weten hoe het met u gaat. In die moeilijke tijd is hulp en praktische ondersteuning vaak gewenst. En wellicht heeft u dan ook vragen over bijvoorbeeld een grafmonument of de verdere rouwverwerking.

Crematie regelen

Contact met Begrafenisonderneming UGNA

Wilt u meer weten over het regelen en organiseren van een persoonlijke begrafenis? Neem dan gerust contact met ons op via 0524-515899, of stuur een e-mail naar info@ugna.nl. Wij vertellen u graag hoe wij samen met u een passende begrafenis regelen in geval van het overlijden van een dierbare.