Begrafenis regelen

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

Ondersteuning bij het regelen van een persoonlijke begrafenis

Op het overlijden van een dierbare bent u meestal niet direct voorbereid. Het komt erop neer dat u plotseling veel zaken moet regelen. Dat is niet makkelijk: u staat in een tijd van groot verdriet plotseling voor de taak om allerlei belangrijke beslissingen te nemen. De dagen tot de begrafenis en de dag zelf vormen uw laatste herinnering. Deze herinnering wordt alleen maar mooier als de begrafenis helemaal past bij uw dierbare. Met UGNA Uitvaartverzorging als uw begrafenisondernemer weet u zeker dat u een passende begrafenis regelt voor uw dierbare. Wij helpen en ondersteunen u in deze periode.

Begrafenis regelen vanaf overlijden tot de laatste dag

Bij een overlijden moeten er veel vragen beantwoord worden rondom de begrafenis. Wij gaan die vragen samen met u beantwoorden. U krijgt u van ons direct nuttige tips en adviezen over zaken die in de dagen na het overlijden op uw pad komen. Ook gaan wij met u om tafel om alles rond de begrafenis met u bespreken. Tijdens het regelen van de begrafenis komen alle belangrijke onderwerpen ter sprake. Wij zorgen ervoor dat de begrafenis helemaal tot in de puntjes geregeld is.

begrafenis regelen met UGNA uitvaartzorg

Vervoer en verzorging

Nadat u het overlijden bij ons hebt gemeld, komen wij direct naar de overledene toe, ook ’s nachts en in het weekend. Wij vervoeren de overledene met onze eigen rouwauto naar de door u uitgekozen locatie. Ook doen wij aangifte van overlijden bij de gemeente. Daarna bespreken we het volgende met u: doen we de laatste verzorging thuis of op locatie en welke kleding moet de overledene aan? Nadat de overledene mooi is aangekleed, volgt de opbaring. Waar wilt u dat doen? Is hiervoor rouwvervoer nodig en in wat voor soort kist wilt u dat de overledene is opgebaard? Daarin zijn vele mogelijkheden die we u kunnen voorleggen. Thuis opbaren is ook een mogelijkheid. Het is heel persoonlijk en het kan veel rust geven bij het afscheid nemen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van een van de uitvaartcentra in de omgeving.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

Alles rond de begrafenis regelen

Om iemand te laten begraven kunt u kiezen voor een begrafenis op een gemeentelijke begraafplaats, of voor een begrafenis op een bijzondere begraafplaats van bijvoorbeeld een kerkgenootschap of begrafenisvereniging. Ook kunnen wij een begrafenis voor u regelen op een natuurbegraafplaats. Gelukkig zijn er in het oosten van Nederland vele natuurbegraafplaatsen. Dat maakt een eventuele keuze hiervoor niet zo moeilijk. Wellicht is het handig voor u om te weten dat iedereen mag kiezen waar hij of zij begraven wil worden. U bent dus niet gebonden aan de woonplaats van de overledene. Ook voor het afscheid zelf kunt u aangeven waar u dit wilt laten plaatsvinden. Dat kan bijvoorbeeld in een kerk, een buurthuis, een sporthal of elke andere locatie die bij het leven van de overledene past. Een afscheidsdienst thuis behoort zelfs tot de mogelijkheden als de ruimte het toelaat. Wij regelen alles rondom de begrafenis voor u; van rouwkaarten tot grafsteen en eventueel assieraden.

Extra aandacht voor rouwkaarten

Onze ervaring bij het regelen van een begrafenis is dat het zeer de moeite waard is om extra aandacht aan de rouwkaarten te besteden. De meeste ontvangers van de rouwkaart bewaren deze als blijvende herinnering. UGNA heeft als begrafenisonderneming een eigen drukkerij voor rouwkaarten waarmee we snel kunnen drukken en ook snel kunnen leveren.

Wij bekijken samen welke beelden kenmerkend zijn voor het leven van de overledene. Die verwerken wij dan op de rouwkaart. Dat maakt de rouwkaart meer dan alleen een aankondiging voor de begrafenis.

Kosten van de begrafenis

Bij het regelen van de begrafenis verliezen wij de kosten niet uit het oog. Als begrafenisondernemer denkt UGNA altijd met u mee en wij houden rekening met uw budget. U krijgt van ons een heldere offerte waarin alle onderdelen rond de begrafenis gespecificeerd staan. In verband met uw uitvaartverzekering adviseren wij u om bij een overlijden altijd eerst contact met ons op te nemen. Pas wanneer we aangifte hebben gedaan bij de gemeente, kunnen we met de overlijdensakte melding doen bij de uitvaartverzekering. Wij innen uitvaartverzekeringen van vrijwel alle verzekeraars.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Na afloop van de begrafenis

Begrafenisonderneming UGNA is er niet alleen voor het regelen van de begrafenis. Uit ervaring weten wij dat na het officiële afscheid de echte rouwperiode bij velen pas begint. Wij nemen daarom kort na de begrafenis contact met u op. Deze nazorg is bedoeld om de begrafenis met u na te bespreken en om te horen hoe het met u gaat. In die moeilijke tijd is hulp en praktische ondersteuning vaak gewenst. Wellicht heeft u dan ook vragen over bijvoorbeeld een grafmonument of de verdere rouwverwerking.

Begrafenis regelen

Foto en/of video

Wilt u een intense gebeurtenis, zoals een begrafenis, vastleggen in een mooie foto- of videoreportage. Ook dat kunnen wij voor u regelen bij de begrafenis. UGNA werkt als begrafenisonderneming samen met professionals die dit soort bijzondere gebeurtenissen op een onopvallende manier voor u op foto of video kunnen vastleggen.

Contact met Begrafenisonderneming UGNA

Wilt u meer weten over het regelen en organiseren van een persoonlijke begrafenis? Neem dan gerust contact met ons op via 0524-515899, of stuur een e-mail naar info@ugna.nl. Wij vertellen u graag hoe wij samen met u een passende begrafenis regelen in geval van het overlijden van een dierbare.