Wat doet een begrafenisondernemer voor u?

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

Persoonlijke uitvaartzorg door de begrafenisondernemer

Na het overlijden van een dierbare breekt een emotionele en overweldigende periode aan. In die tijd moeten ineens zeer veel belangrijke beslissingen worden genomen. U wilt immers een persoonlijke uitvaart die recht doet aan hoe uw naaste was. Zowel bij een begrafenis als een crematie heeft u altijd behoefte aan goede en persoonlijke uitvaartzorg. UGNA Uitvaartverzorging vertelt u meer over wat een begrafenisondernemer dan voor u doet.

Het regelen van een uitvaart

Een begrafenisondernemer ondersteunt u bij alle beslissingen die u moet nemen voor de uitvaart van uw dierbare en biedt u de hulp die u nodig heeft. Zodra u het overlijden van uw dierbare bij de begrafenisondernemer meldt, komt deze zeer snel naar u toe. Samen met u worden dan de te nemen keuzes besproken. Een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen is of u uw naaste laat cremeren of begraven. Daarbij gaat het bijvoorbeeld ook over:

 • de laatste verzorging
 • de locatie van de begraafplaats of de asbestemming na crematie
 • het vervoer
 • de locatie van de afscheidsbijeenkomst
 • de rouwkaarten

De begrafenisondernemers draagt vervolgens zorg voor een afscheid dat reflecteert aan wie de overledene was.

begrafenisondernemer

Begrafenis

Voor een begrafenis zijn er drie soorten begraafplaatsen mogelijk: een gemeentelijke begraafplaats, een bijzondere begraafplaats van bijvoorbeeld een parochie of een uitvaartvereniging en een natuurbegraafplaats. U bent bij deze keuze niet gebonden aan uw woonplaats. Een natuurbegraafplaats ligt bijvoorbeeld altijd in de natuur. Er kan dus ook gekozen worden voor een begraafplaats buiten Hoogeveen.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

Crematie

Een crematie vindt plaats in een crematorium. De begrafenisondernemer heeft altijd contacten met crematoria in uw regio. Zo vindt u dus altijd een passende locatie. De afscheidsbijeenkomst kunt u ook laten houden op een andere locatie, als daar voldoende ruimte voor is. U kunt bijvoorbeeld de dienst ook houden in een kroeg, sportclub of gewoon bij u thuis. Uw begrafenisondernemer weet wat er mogelijk is en zorgt dat u op een mooie manier afscheid kunt nemen.

De asbestemming

Na de crematie moet een beslissing genomen worden over de asbestemming. De begrafenisondernemer helpt u met het uitzoeken van een urn en ook met de locatie voor het uitstrooien van de as van uw dierbare. Wilt u as laten verwerken in een assieraad? Ook die kan de begrafenisondernemer u aanbieden.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Een mooie herinnering

De periode tussen het overlijden en de uitvaart vormen de laatste herinnering die u heeft aan uw dierbare. Daarom kiezen mensen er steeds vaker voor om een crematie of begrafenis vast te laten leggen door de begrafenisondernemer op foto of video. Zo kan er later, als het wat rustiger is, teruggekeken worden op een mooi afscheid. Ook wanneer familie of vrienden niet bij de crematie of begrafenis aanwezig kunnen zijn, kan digitaal mee herdenken een oplossing zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij ziekte van nabestaanden of wanneer zij in het buitenland wonen.

Contact opnemen?

Wilt u meer weten over wat een begrafenisondernemer voor u doet? Neem dan contact op met UGNA Uitvaartverzorging. Dit kan door te bellen naar 0524-515899 of stuur een mail naar info@ugna.nl.

Keurmerk SKU