Opbaren

Opbaren

Het opbaren van een overledene kan thuis, op bed, of in een uitvaartkist.  In beide gevallen kan UGNA voor de juiste koelmiddelen zorgen.

Het thuis opbaren van een dierbare kan als heel persoonlijk worden ervaren en het gevoel van rust geven in het nemen van afscheid van uw dierbare.

Ook is thanatopraxie een mogelijkheid. Dit is een lichte vorm van balsemen waardoor een lichaam langer in een goede conditie gehouden kan worden.

Toch kan het zo zijn dat opbaren in de thuissituatie niet mogelijk is. In dat geval kan de overledene worden overgebracht naar een van de uitvaartcentra in de omgeving. Hier kunt u dan dagelijks op afspraak komen bezoeken, of als de mogelijkheid hiertoe bestaat, een sleutel krijgen. Dit zorgt dat u elk moment van de dag op bezoek kunt komen.

Gemiddeld duurt het opbaren 5 a 6 dagen, het aantal dagen wat tussen het moment van overlijden en het moment van de uitvaart zit. De Wet op de Lijkbezorging geeft aan dat de uitvaart op zijn vroegst 36 uur na het overlijden mag plaatvinden en uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden.

UGNA kan u adviseren in het maken van de keuzes rondom het opbaren.

Voor het melden van ene overlijden zijn wij Dag- en nacht bereikbaar via telefoonnummer: 0800-02 42 526 of 0524-515 899