Cremeren

Cremeren

Steeds vaker kiezen mensen voor cremeren. Cremeren is veelal ook goedkoper dan begraven, wat een overweging kan zijn om zich te laten cremeren. Het aantal mensen dat de keuze maakt om zich te laten cremeren is de afgelopen jaren gestegen ten opzichte van het begraven.

Het cremeren kan plaatsvinden in een van de crematoria in de regio.
UGNA is goed bekend met de diverse locaties in de regio en kan u voorlichten over de verschillende mogelijkheden per locatie.

Na een crematieplechtigheid kan de gasten een consumptie worden aangeboden. Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van catering.  UGNA kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Wanneer er voor wordt gekozen om zich te laten cremeren zijn er veel mogelijkheden om het afscheid vorm te geven. De afscheidsbijeenkomst voorafaand aan de crematie hoeft niet per sé in de aula van een crematorium gehouden te worden. Iets wat nog steeds niet iedereen weet. Dit kan ook vanuit een kerk, een buurthuis, de sporthal of elke andere locatie die bij het leven van de overledene past.

Asbestemming

Na het cremeren kan de as worden verstrooid, worden bijgezet in een urnenmuur of een urnengrafje met daarin een droog keldertje waarin de urn geplaatst kan worden.

Na het cremeren kan er voor gekozen worden om een persoonlijk herinneringssierraad te laten maken met daarin een beetje as van uw dierbare of de as in een sierurn thuis een bijzonder plaatsje te geven.

UGNA kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden die er zijn na cremeren. Kom gerust eens een kijkje nemen in ons Uitvaart Info Huis in Coevorden.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Voor het melden van een overlijden zijn wij dag- en nacht bereikbaar.

Telefoon: 0800-02 42 526 of 0524-515 899