Begraven op Natuurbegraafplaats Mepperdennen

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

Een natuurlijk alternatief

Zoekt u een alternatief voor een traditionele begrafenis of crematie? Dan is de natuurbegraafplaats in Mepperdennen wellicht een mooie mogelijkheid voor u. Natuurbegraven in Mepperdennen vindt plaats op een mooi stukje natuur waar het mogelijk is om een plekje te kopen dat van u is. Zo kunt u uw dierbaren in een grafkist, lijkwade of urn begraven. In de natuurbegraafplaats in Mepperdennen staan enkel materialen die door de natuur weer afgebroken kunnen worden. Ook de graven worden in termijn opgenomen door de natuur. De begraafplaats belast het milieu niet, en uw overleden dierbaren keren symbolisch terug naar de natuur. Lees in dit artikel meer over natuurbegraven in Mepperdennen.

Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Nabij het mooie Drentse Meppen ligt natuurbegraafplaats Mepperdennen. In deze vredige omgeving is er de mogelijkheid voor eeuwige rust, temidden van de wemelende natuur. Het bos op de natuurbegraafplaats is jong, vrij dicht en bestaat vooral uit groepjes van diverse bomen, zoals kastanjes en beuken. Twee beuken staan als een poort bij de ingang van het terrein. U kunt zelf de exacte plek kiezen. Uiteraard is het belangrijk dat u zich prettig voelt op de door u gekozen locatie. Op natuurbegraafplaats Mepperdennen is een graf eeuwigdurend en zal daarom niet worden ontruimd. Als u kiest voor een laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Mepperdennen, geeft u uw dierbaren een speciale plek om te gedenken en bespaart u hen lastige beslissingen.

natuurbegraafplaats mepperdennen begrafenis begraven

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe

De natuur is leidend

De natuurbegraafplaats Mepperdennen worden onderhouden conform het beheerplan van Stichting Heidehof. Natuurbegraven in Mepperdennen betekent dat de kleding van de overledene, de lijkwade, de kist of urn is gemaakt van natuurlijk biologisch afbreekbaar materiaal. Dit is belangrijk zodat alles in de natuur kan worden opgenomen. Gedenktekens en grafstenen maken natuurlijk deel uit van een eeuwige rustplaats. Deze zijn daarom aanwezig in de vorm van boomschijven met inscriptie of een ander natuurlijk materiaal. Vind rust en comfort tussen de ritselende bomen en het gezang van vogels op de 22 hectare grote natuurbegraafplaats. In het midden van het gebied staat een houten ontvangsthuis. Dit is geschikt voor kleine groepen om samen te komen voor een intieme ceremonie, condoleance, nazit of een combinatie hiervan. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een eenvoudige afscheidsceremonie in de buitenlucht.

Overlijden melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel dan direct met UGNA UItvaartverzorging via 0800-0242526. Dat kan 24 uur per dag! Wij komen dan direct naar de overledene toe.

Wij vertellen u graag meer

Door te kiezen voor de natuurbegraafplaats Mepperdennen geeft u uw dierbaren niet alleen een fijne rustplek in de natuur, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van het bos. De opbrengsten uit de natuurbegraafplaats komen direct ten goede aan het beheer van de natuur op het landgoed. Wilt u meer weten over natuurbegraven in Mepperdennen of heeft u vragen over andere zaken die u moet regelen rondom het overlijden van een dierbare? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Keurmerk SKU