5 tips om uitvaartwensen te bespreken

 • Meer dan 85 jaar expertise
 • 30+ aangesloten uitvaartverenigingen
 • Met iedere verzekering welkom
 • Keurmerk Uitvaartzorg
 • Klanttevredenheid 9,3
 • Vriendelijke tarieven

Zo bespreekt u uitvaartwensen met elkaar

Onderwerpen zoals overlijden en de dood zelf, zijn onderwerpen waar we niet altijd even gemakkelijk over praten. Dat is begrijpelijk, maar als het gaat over uw eigen uitvaart of die van een dierbare, is het goed als duidelijk is wat de wensen zijn van iemand. Maar hoe begint u zo’n gesprek? Wij geven u hier 5 tips over hoe u op een prettige manier het gesprek kunt starten als het over uitvaartwensen gaat

1. Start met een geïnteresseerde houding

Iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad op deze wereld. En onze levens brengen ons op verschillende plaatsen die uiteindelijk iets voor ons gaan betekenen.

Mensen, muziek en gebeurtenissen geven betekenis aan onze levens, en de invulling van een uitvaart doet dit ook. Door interesse te tonen in hoe iemand zijn of haar uitvaartwensen ziet, geeft u iets van waarde terug aan uw naasten.

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

2. Kies het goede moment uit

Ten eerste is het belangrijk dat u de juiste voorbereidingen treft. Daarnaast is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. Organiseer een activiteit met uw naaste waarmee u uw uitvaartwensen wil bespreken. Het is belangrijk om het juiste moment te kiezen. Een ontspannen wandeling of samen ergens wat gaan drinken, kan zorgen voor de juiste omstandigheden voor zo’n gesprek.

3. Zet het op papier

Soms kan het te confronterend zijn om hierover te praten. In dat geval kan het een goed idee zijn om uw uitvaartwensen op te schrijven in bijvoorbeeld een wensenboekje. U legt uw wensen dan eenvoudig vast, zodat uw nabestaanden op de hoogte zijn van uw uitvaartwensen. Dit geeft rust en duidelijkheid.

4. Deel herinneringen

Bij een uitvaart vertellen we graag over iemands leven. Samen herinneringen ophalen en het liefst benoemen we de mooie kanten van de persoon. Waarom zouden we dat niet al tijdens ons leven doen?

Als u het gesprek aan wil gaan over uw uitvaartwensen, begin dan eerst met mooie herinneringen die u deelt met uw nabestaanden. Vanuit daar kunt u wat eenvoudiger de overgang maken naar hoe u uw uitvaart ingevuld zou willen zien en hoe u herinnerd wil worden.

5. Vertel ook wat u niet wil

Er wordt weleens gesteld dat u bij een eerste kennismaking moet praten over wat u en uw gesprekspartner allebei niet zint aan de wereld. Het bespreken van uw uitvaartwensen houdt ook in dat het goed is om aan te geven wat u juist niet wilt bij uw uitvaart. Mogelijk heeft u een keer iets gezien bij een uitvaart wat u totaal niet bij u zelf vindt passen. Bespreek deze zaken met elkaar.

Bespreek uw wensen altijd

Hoe lastig het soms ook is, het bespreken van uw uitvaartwensen is belangrijk. Zowel voor uzelf als uw nabestaanden. Wil u meer weten over het regelen van een persoonlijke uitvaart? Neem dan gerust contact op met UGNA Uitvaartverzorging. U bereikt ons telefonisch via 0524 – 51 58 99 en u bereikt ons via mail op info@ugna.nl. U kunt natuurlijk ook gewoon het contactformulier invullen.

Contact met UGNA Uitvaartverzorging

Wilt u meer weten over het regelen en organiseren van een persoonlijke uitvaart door UGNA Uitvaartverzorging?

Neem dan gerust contact met ons op via 0524 – 51 58 99, of stuur een e-mail naar info@ugna.nl. Wij vertellen u graag hoe wij samen met u een passende uitvaart regelen in geval van het overlijden van een dierbare.

Keurmerk SKU

Uitvaart regelen door Uitvaartverzorging UGNA

Hartverwarmende reacties

 • Bedankt voor de warme professionele hulp gedurende een moeilijke periode.
  Door UGNA zijn vele zorgen weg genomen en hebben wij een passend afscheid kunnen nemen van onze (schoon-) moeder.

  Dennis & Myrthe